MB1 - Vriendschap/TOB 08-09-2024

8 september 2024

We zijn weer terug! Een nieuw seizoen en een "nieuw" team of beter gezegd: we zijn weer compleet! Fajah speelt de wedstrijden weer met ons mee na een seizoen als onze hulpcoach. En Noadia en Guusje zijn weer terug na een uitstapje naar Aalsmeer. Wat zijn we blij ze alle drie weer terug op het veld te hebben!

Op naar onze eerste wedstrijd tegen Vriendschap/TOB. Een fysieke tegenstander die we eind vorig buitenseizoen al tegen zijn gekomen. We hebben toen net aan gewonnen, dus we moeten meteen aan de bak. Zoals afgesproken beginnen we de wedstrijd gelijk met hard verdedigen. We komen met 1-0 achter, dat is achteraf ook de enige achterstand van de wedstrijd. Door goede aanvallen en onwijs goed keeperswerk van Fiene gaan we 7-9 voor de rust in.

Door het goede keepen besloot Fiene ook de tweede helft in het doel te blijven staan. We begonnen waarmee we geƫindigd waren: snelheid in het spel, goede aanvallen en aan staan in de dekking. Door de goede verdediging konden we de bal meerdere keren onderscheppen en dit omzetten in een break. Ook de breaks van de tegenpartij werden meerdere keren onschadelijk gemaakt. Hierdoor hebben we de score in de tweede helft flink weten uit te breiden. En alsof ze het nog niet genoeg vonden, deden de meiden er nog even een schepje bovenop met een aantal breaks in de laatste minuten. Dit resulteerde in een 14-22 overwinning.

Wat een teamprestatie! Op naar de rest van het seizoen.